duminică, 10 martie 2013

revoltă inutilă


nu-i just!
e absolut absurd şi incorect
în loc de un concediu pe pământ
e viaţa un canon
un timp infect
un post fără sfârşit de la-nceput.
nu-i just deloc
e timpu-atât de scurt
si-atât îl irosim în amănunt
eu mecanismul denumit trăiri
îl văd ca pe un film - 'bătăi de joc'
râd zei de noi
întregul univers
priveşte spectator cum ne-amăgim
cu fiecare zi
cum că trăim
când noi doar exersăm un mers invers.
plătim nedrept, din primul nostru ceas,
cu sufletul cioplit de-un orb destin
născuţi întregi,
închidem ce-a rămas
sculptura vieţii :
resturi într-un scrin.

3 comentarii:

  1. e timpu-atat de scurt, si-atat il irosim in amanunt...asa-i, noi suntem insa vinovatii, noi suntem nepriceputii...nu ne place filmul? luam pelicula, sarim cu picioarele pe ea, inchidem cinematograful...cladim altul mai fain...mult mai inalt...si mult mai frumos :) ca si valoare artistica insa poezia este superba, un imn inchinat revoltei sufletului osandit la nefericire, de la nastere si pana la moarte, holograma a intristarii si neacceptarii blestemului limitarii umane. sunt atat de bine alese cuvintele si atat de expresive versurile incat...facem un efort si te iertam ca ne-ai adus aminte cat de marunti si de saraci suntem. bineee...nu de tot :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate chiar cladim ''cinematografe'' mai faine dar facem ce facem si rulam acelasi film. Multumesc de trecere si semnul lasat, Nicu!

      Ștergere
    2. pai cum daca am calcat pelicula in picioare? nu ai fost atenta la detalii (ora matinala e de vina :) ). rulam acelasi film atunci cand nu am invatat ceva, atunci cand lectia invatata este incompleta sau .... lipseste cu desavarsire. suntem oameni, mai si gresim. eu cred ca in primul rand trebuie sa acceptam ca nu suntem compatibili cu oricine , in al doilea rand trebuie sa ne acceptam greselile din relatiile anterioare, acceptarea este primul pas catre eliberare, eliberarea este pasul cel mai important catre evolutie, sa iertam greselile celorlalti si sa ne iertam si pe noi iar Dumnezeu ne va ierta pe noi toti. cunosti, mai mult ca sigur, atat teoria cat si practica acestor lectii de viata, sunt convins de asta, imi place insa sa te tachinez :)

      Ștergere