marți, 17 iulie 2012

cioburi de vis

păream două oglinzi
de ziduri izolate
dar nu ştiam
că vinzi
iluzii colorate...
printre secate chipuri
uitate de privire
vânam aceleaşi timpuri,
un secol de iubire.
credeam că ştiu
ce simţi,
ne regăseam prin clipe
privindu-ne ca prinţi
născuţi din visuri simple...
nu renunţam nici eu,
nici tu,
sfidând cu brio
orice sfârşit de vieţi,
sătule de adio!
părea un joc absurd,
remiză fără soartă,
un verde mult prea crud
în lumea verde coaptă...
dar timpul început,
sedus,
n-a vrut să fie
iubirii aşternut,
pe pat de veşnicie.
acum, din câte  ştiu,
speranţele-s deşarte...
doar cioburi de târziu,
din vechi oglinzi crăpate.

9 comentarii:

  1. Buna dimineata, Mirela!De ce nu iti asterni poeziile intr-o carte?Imi plac poeziilele tale,chiar daca majorotatea sunt triste ori altele, cu iz satiric.
    Sa ai o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata, draga anonim! De ce nu le astern intr-o carte? Pur si simplu nu-mi permit in acest moment sa suport cheltuielile publicarii unui volum...poate intr-un viitor, nu ma pronunt acum. Eu iti multumesc pentru lectura si ma bucur ca iti sunt pe plac, asa cum zici ca sunt, majoritatea triste sau cu iz satiric. Sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne, cat ma regasesc in poeziile tale...desi nu as fi vrut! De o luna traiesc cosmarul vietii mele, iar versurile tale parca ar fi scrise de inima mea...

    Numai cine a trecut prin perioade grele poate, din pacate, sa inteleaga adevarata insemnatate a cuvintelor tale! Felicitari pentru harul pe care il ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc din suflet pentru felicitari si te rog sa ma crezi ca-mi pare rau, sincer rau, daca-ti regasesti trairile in cuvintele mele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara! "Intr-o lume relativa", departe de tara, departe de Piatra mea draga, intr-un moment de rascruce al vietii mele, dau peste acest blog, pur si simplu, din intamplare. Descopar poezie scrisa cu mult bun simt si nu e putin lucru, o poezie ce empatizeaza cu sufletul meu.
    Iti multumesc, pentru "intamplarea" de a te intalni, Mirela! Sper sa-mi permiti sa-ti recit poeziile, atunci cand simt ca vreau sa fac acest lucru!


    Dintr-un sud de Italie canicular, Temistocle Mugurel Dumitriu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, Temistocle! Crede-ma, nici Piatra pe care o stiai nu mai este aceeasi...din pacate, tot canicula-i si pe aici. Multumesc frumos pentru aprecierea si simtirea cuvintelor si, evident, nu am nimic impotriva recitarii lor de catre tine sau oricare alta persoana. Spor in toate cate vrei sa le faci!

      Ștergere
  6. Buna, Mirela! Am avut o frumoasa surpriza si sunt foarte bucuros sa descopar poemele de pe situl tau. N-am apucat sa le citesc pe toate, dar cele câteva citite m-au convins atât de sensibilitatea ta cât si de talentul si priceperea cu care reușesti sa-i dai expresie. Voi mai reveni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Daniel! Multumesc frumos pentru vizita pe blog si aprecieri! Esti binevenit oricand in micul meu univers de ganduri si cuvinte.

      Ștergere
  7. Draga Mirela,esti pe linia superlativului! Felicitari pentru tot!!! 😉😘

    RăspundețiȘtergere